WIADOMOŚCI ZIELARSKIE NR 4/82
Praca zbiorowa
Chlorofil jest barwnikiem wszystkich zielonych części roślin. Jest to związek o bardzo złożonej strukturze, niezbędnych dla procesów produkcji masy roślinnej. Chlorofil jest najczęściej spotykanym barwnikiem w żywieniu człowieka, gdyż występuje we wszystkich warzywach liściastych np. w szpinaku, szczawiu, kapuście oraz we wszystkich przyprawach typu ziela i liście czyli koper, nać pietruszki. Pomimo tak powszechnego występowania chlorofilu w roślinach, jego rola nie jest dokładnie wyjaśniona.
Opinie:
Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
Tematyka: Rolnictwo
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Koszty dostawy:
- PROMOCJA!
List ekonomiczny 1.99 zł brutto - List polecony 10.00 zł brutto
- Orlen Paczka 10.00 zł brutto
- Paczka - Kurierem 14.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost 16.00 zł brutto
Dostępność:
Produkt niedostępny 0 szt.
Zapytaj o produkt
Opis produktu
- Tytuł
- WIADOMOŚCI ZIELARSKIE NR 4/82
- Autor
- Praca zbiorowa
- Język
- polski
- Okładka
- miękka
- Format
- 14.8x21.0 cm
- Stan
- średni
- Liczba stron
- 20
- Waga
- 0.05 kg
- Wydawnictwo
- Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
- Rok wydania
- 1982
- Typ publikacji
- Książka
- Kod magazynowy
- 16 TW