• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • Zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Potrawy z ziemniaków Kuchnia polska. Poradnik

ebook

Potrawy z ziemniaków Kuchnia polska. Poradnik

Karol Skwira, Marzena Strzelczyńska

Przepisy na potrawy pikantne, słone i słodkie, na zapiekanki, kluski, knedle i placki. Interesujące połączenia ziemniaków z innymi warzywami, mięsem czy serami.
Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Wydawnictwo: Literat

Cena: 2.00  brutto

Ilość:
Formy płatności

Dostawa:
  • Przesyłka email dla e-book 0.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

W tej książce znajdą państwo propozycje różnorodnych dań z ziemniaków – najpopularniejszych w Polsce warzyw. Przedstawiamy przepisy na potrawy pikantne, słone oraz słodkie, na zapiekanki, kluski, knedle i placki. Proponujemy interesujące połączenia ziemniaków z innymi warzywami, mięsem czy serami, które wzmacniają wartość odżywczą potrawy i uświetniają jej smak. Dzięki naszym radom mogą państwo zadziwić rodzinę oraz gości niecodziennym podaniem tego codziennego składnika naszego pożywienia. Przykładowe przepisy: kopytka z wołowiną i sosem, placki z serem pleśniowym, knedle z jabłkami, zapiekanka piwna z serem, młode ziemniaki z cukinią i serem. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Surówki i sałatki, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Tytuł
Potrawy z ziemniaków
Podtytuł
Kuchnia polska. Poradnik
Autorzy
Karol Skwira, Marzena Strzelczyńska
Język
polski
Wydawnictwo
Literat
ISBN
978-83-7774-566-3
Seria
Kuchnia polska
Rok wydania
2011 Toruń
Wydanie
2
Liczba stron
32
Format
pdf
Spis treści
Wstęp 1
ZAPIEKANKI
Ze szparagami 4
Z koprem włoskim 4
Z mięsem mielonym 4
Warzywna z serem 6
Zielona 6
Ziemniaczana z serem 6
Warzywna kolorowa 8
Zapiekane purée 8
Z grzybami mun i orzechami 8
Warzywna z szynką 10
Piwna z serem 10
Z kalafiorem i boczkiem 10
PIECZONE, GOTOWANE, FASZEROWANE
Kopytka z wołowiną i sosem 12
Młode ziemniaki z cukinią i serem 12
Łódeczki z krabami 12
Nadziewane kalmarami 14
Nadziewane twarogiem i orzechami 14
Nadziewane wątróbką 14
Nadziewane schabem 16
Pikantne 16
Z tuńczykiem 16
Kopytka z orzechami 18
Nadziewane pieczarkami z grilla 18
Po hiszpańsku 18
Wiosenne koreczki 20
Faszerowane łososiem 20
Ze szpinakiem i serami 20
KLUSKI
Irenki 22
Ziołowe na ostro 22
Z oscypkiem 22
PLACKI
Z marchewką 24
Z szynką i ziołami 24
Z serem pleśniowym 24
KOTLECIKI
Z fasolką 26
Z pieczarkami 26
Ze szpinakiem i orzechami 26
Z mięsem mielonym 28
Słone 28
Z kokosem 28
KNEDLE
Z jabłkami 30
Z kapustą i grzybami 30
Z mięsem mielonym 30
Prezentacja wideo produktu: Potrawy z ziemniaków Kuchnia polska. Poradnik

Pobierz fragment