KUCHNIA POLSKA
Praca zbiorowa
Przyjmowanie przez człowieka pokarmu jest związane z jego przetrwaniem i istnieniem na świecie, jednak naukowe podejście do żywienia zostało opracowane dopiero niedawno. Głównym źródłem tej wiedzy jest kucharstwo, co zwróciło już uwagę wielkiego greckiego uczonego, Hipokratesa. Proponował on bowiem spożywaniem najróżniejszych pokarmów, przyjmowanych jako środek leczniczy podczas trwania chorób. Był on wręcz przekonany że odpowiedni sposób odżywania ma ogromny wpływ na stan zdrowia człowieka. Już w starych kronikach widniały zapiski mówiące o tym, że Egipcjanie leczyli schorzenia oczu poprzez spożywali wątroby, a różnego rodzaju niestrawności za pomocą środków powodujących przeczyszczenia i wymioty.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- List ekonomiczny 3.00 zł brutto
- List polecony 10.00 zł brutto
- Orlen Paczka 10.00 zł brutto
- Paczka - Kurierem 14.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost 16.00 zł brutto
Opis produktu
- Tytuł
- KUCHNIA POLSKA
- Autor
- Praca zbiorowa
- Język
- polski
- Okładka
- twarda
- Format
- 16.5X23.5 cm
- Stan
- bardzo dobry
- Liczba stron
- 782
- Waga
- 1.3 kg
- Wydawnictwo
- Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne
- Rok wydania
- 1965
- Typ publikacji
- Książka
- Kod magazynowy
- 29 A