ELEMENTARZ GOTOWANIA
Irena Gumowska
Jedzenie musi przede wszystkim spełniać dwie podstawowe „funkcje”, zaspakajać głód i sprawiać przyjemność. Ta ostatnia zaleta tyczy się zarówno osoby przygotowującej posiłek, jak i konsumenta. Talerz na którym podawane są potrawy, powinien wyglądać jak malowanka, stół natomiast ma zachęcać pięknym i schludnym przybraniem. I to w zasadzie tyle z kuchennego savoir vivre, gdyż książka ta w całości poświęcona jest podstawom gotowania. Chociaż jeśli użyjemy bardziej fachowego słownictwa, to mowa tutaj o podstawowych technologiach gotowania. Bo jest to niezwykle ważne, istotna jest ekonomia odżywiania, także i przygotowywanie potraw.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- PROMOCJA!
List ekonomiczny 1.99 zł brutto - List polecony 10.00 zł brutto
- Orlen Paczka 10.00 zł brutto
- Paczka - Kurierem 14.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost 16.00 zł brutto
Opis produktu
- Tytuł
- ELEMENTARZ GOTOWANIA
- Autor
- Irena Gumowska
- Język
- polski
- Okładka
- miękka
- Format
- 14.8x21.0 cm
- Stan
- bardzo dobry
- Liczba stron
- 170
- Waga
- 0.11 kg
- Wydawnictwo
- Wydawnictwo WATRA
- Rok wydania
- 1988
- Typ publikacji
- Książka
- Kod magazynowy
- 27 C